Aquesta setmana l’alumnat d’ESO realitza el projecte interdisciplinari “L’Antàrtida un món per descobrir”. És una innovadora proposta educativa que aprofita un entorn virtual d’aprenentatge i la metodologia del treball per projectes.
 
L’objectiu d’aquest projecte és conscienciar els estudiants sobre la realitat actual de l’Antàrtida i dels perills existents per a aquest continent. Per tal de dur a terme l’encàrrec, l’alumnat haurà de desenvolupar una recerca sobre múltiples aspectes d’aquest espai tan desconegut de la Terra.
 
Després d’una primera aproximació a la realitat de l’Antàrtida i els diferents problemes que pateix, es procedirà a un aprenentatge de les principals característiques geogràfiques del continent. A continuació, es durà a terme una recerca sobre les diferents expedicions que han explorat el continent al llarg de la història, així com sobre l’actual presència humana a la zona. Finalment, es faran diferents tasques al voltant dels perills que afecten l’Antàrtida des d’un punt de vista ambiental: el desglaç, la pèrdua de biodiversitat i el turisme.
 
Al llarg del projecte, l’alumnat haurà d’elaborar un mural i un diari d’expedició que serviran de registre i reflexió sobre tots els aprenentatge. Alhora, es duran a terme una sèrie de produccions valuoses, com un núvol de paraules, un interruptor crepuscular i diversos experiments científics.
 
El projecte finalitzarà el mes de juny amb un Simposi sobre l’Antàrtida. En l’acte de cloenda els alumnes exposaran els principals problemes mediambientals que amenacen l’Antàrtida i aportaran possibles solucions tant a escala local com global. Podeu seguir el projecte a les xarxes socials de l’escola amb l’etiqueta #ESCantàrtida.
0

Activitats extraescolars 19-20.
Activitats Generals Escolàpies Figueres. Gimcana ECOlàpies.
P-4. Jocs d’aigua.

admin