La nostra

història

Escolàpies-Figueres va ser la primera escola de la congregació de les Escolàpies. Es va crear fa més de 190 anys. En un primer moment, l’any 1829 la nostra fundadora, Santa Mare Paula Montal i Fornés de Sant Josep de Calassanç, va començar el seu projecte en un colomar del número 26 del Carrer Muralla, després de diferents ubicacions a la ciutat de Figueres, a l’any 1860 la nostra escola es va traslladar de manera definitiva al seu actual emplaçament al Carrer Perelada 55, a on portem 160 anys. 

 

 

Som una escola al centre de Figueres que forma part d’un grup de 10 escoles entre Catalunya, València i Balears. Aquest grup d’escoles es gestionen conjuntament des de l’Equip de Titularitat de la Fundació Escolàpies.

La Fundació Escolàpies forma part d’un grup de tres fundacions més d’escoles Escolàpies ubicades en tot el territori espayol. Escolàpies-Figueres sempre ha estat una escola innovadora segons el model educatiu que va promoure Santa Paula Montal, fundadora de l’escola Pia Femenina.

Un model educatiu que per la seva qualitat i visió de futur ja treballava aspectes que en el seu moment es consideraven essencials des del punt de vista humà com pedagògic i que avui per avui segueixen en el seu ADN essencial traspassats i actualitzats dins els nous programes educatius.

Escolàpies-Figueres és una escola que promou un projecte educatiu per acompanyar a les famílies a fer créixer i formar als seus fills i filles amb l’objectiu de desenvolupar en cada persona el seu potencial.